ForbondeLoppet Landsväg 11 juli 2019.

Välkommen till ForbondeLoppet 11 juli 2019!

Starttid 149 km klockan 09.30- (60 cyklister i varje startled, 3min mellan varje)
Starttid 55 km motion samt nya klasser klockan 10.30-  (100 i startgrupp)

Anmälan, följ denna länk

Varmt välkomna!

Med sex års lyckade MTB satsningar från Fjällturen i Funäsdalen, utökade Fjällturen sin cykelportfölj 2018 med ett häftigt motionslopp. Ett lopp som blev mycket lyckat. Forbondeloppet långa (149 km) går i fäders spår till Röros, efter sagolikt fina vägar, och vyer som etsar sig fast på näthinnan, och korta banan på 55 km med start i Vauldalen, och målet i Ramundbegret liksom systerloppet Fjällturen MTB.

Nytt 2019 blir att vi lägger till ett antal olika klasser på långa och korta banan.

 • Individuell anmälan, du väljer vilken distans du vill cykla, kommer till start, och går in i den fålla som är ledig, och hakar på den gruppen och farten.

 

 • Nybörjargrupp långa och korta, dam och herr. Här skapar Fjällturen utifrån erfarenhet två grupper med farthållande värdar, som följer med under hela loppet. Du anmäler dig som individuell anmälan till lång eller kort bana, sedan meddelar du tävlingsledare Magnus Rydhult på magus@fjallturen.se att du vill vara med i nybörjargrupp, lång eller kort, så kommer du bli inbjuden till sluten grupp på facebook, för träningstips, och hur du laddar upp inför ditt lopp. Vi börjar under Mars månad 2019 med tips.

 

 • Stålracergruppen. Denna grupp välkomnar ung som gammal.
  Det enda kravet är att du har en stålracer, ju äldre ju bättre. Här välkomnas du utav erfarna cyklister som kommer vara dina värdar. Tiden är mindre viktig här, men maxtiden från start till mål är 6 timmar. Ett extra depåstopp med musik och varmkorv i Funäsdalen vid Risnäset gör resan än trevligare, innan du beger dig till målet i Ramundberget.  Du anmäler dig individuellt, och faller in i leden och tilldelas startgrupp på plats.  Vill du anmäla en större grupp, finns en rabattstege, och den startar när ni är 10 i en grupp, 15% rabatt, 20 upp till 60 i en grupp ger 20% rabatt. Kravet är att gruppen startar och följs åt som ett lag. Vid gruppanmälan kontakta tävlingsledare Magnus Rydhult på magnus@fjallturen.se
 • Gruppcykling med eget namn Vi erbjuder kompisgänget, tjejgrupper, företag egen startgrupp och gruppnamn. Minst antal i gruppen är 10 deltagare upp till 60 cyklister per grupp.  Vill du anmäla en större grupp, finns en rabattstege, och den startar när ni är 10 i en grupp, 15% rabatt, 20 upp till 60 i en grupp ger 20% rabatt. Kravet är att gruppen startar och följs åt som ett lag. Vid gruppanmälan kontakta tävlingsledare Magnus Rydhult på magnus@fjallturen.se

 ForbondeLoppet erbjuder 2 banor.

 • Bana ett 55 km, går direkt från start på riksgränsen till Sverige till målet i Ramundberget.
 • Bana två 149 km, går ner till Röros, rundar Aursundet åter förbi start till målet i Ramundberget.

Kartan visar start i Vauldalen till vänster och målet i Ramundberget till höger.

Långa banan har depå nr 1 efter ca 49 km vid Orvos, sedan ytterligare en depå efter 49km då ni är åter vid start i Vauldalen, och sista depåan vid Hållan efter 25,5 km från riksgränsen in i Sverige innan Funäsdalen. Vid målet finns servering.

Vi serverar:

 • I Orvos energidryck, vatten, Pringles (salta chips) och russin
 • Vid starten i Vauldalen vatten.
 • Vid Hållan, energidryck, bananer, vatten, Pringles salta chips
 • Ramundberget vatten

Korta banan har 1 station efter 26 km vid Hållan,+ målet.

 • Hållan, energidryck, bananer vatten, Pringles salta chips
 • Målet, servering
 • *Stålracergruppen har depåstopp i Funäsdalen.

Bussar kommer gå till start från Ramundberget, då det finns begränsat med parkeringar i Vauldalen, bokning av buss . Förbokand buss avgår 07.40 från Ramundberget utanför hotellet med din cykel.
*Medföljande som tänker släppa av sina cyklister i Vauldalen kan läsa i kommande PM, vart de ska stanna och lasta av.

Matbuffé vid målgång kommer att kunna köpas på plats i Ramundberget.

Då landsvägsloppet går 11 juli, kan man även delta om man vill i Sveriges vackraste MTB lopp den 14 juli i Funäsdalen, mer om detta och anmälan läser du på vår hemsida.

Så varmt välkommen till detta nya lopp, och anmäla dig till cykelveckan V 28 2019.

 

 BMW   Ramundberget logotyp