28 km Motion

Fjallturen-register

Anmäl dig till Sveriges vackraste mtb-lopp – 28 km Motion

Skillnaden på 35 och 28 är att 28 km är lättare, och har mindre höjdmetrar, men vacker natur.

  • Lördagen den 13 juli 2019
  • Starttid kl.09.50 på Funäsdalens IP
  • Anmälningsavgift 500 kr
  • Medalj
  • Anmälan, tryck på skölden här intill och följ anvisningarna
  • Sista ordinarie anmälningsdag är 8 juli 24.00.
    Därefter höjs avgiften med 200 kr, och du kan göra anmälan via webben till onsdag 10 juli 23.59
    Sedan på plats fram till en timme före start 13 juli

Banbeskrivning:
En lättare distans från Funäsdalen med vacker vy över Funäsfjällen som instiftades 2015. Turen går mestadels på fina grusvägar och asfalt. Denna tur cyklar du med en vanlig MTB, med eller utan fjädring. Motionsloppet 28 km startar på Idrottsplatsen i Funäsdalen. Starten går genom byn upp efter Vivallsvägen. Njut av den fantastiska utsikten över Funäsdalens underbara omgivningar längs Vivallsvägen fram till cykelleden där årets nyhet.

När du passerar vindskyddet på Järvåsflon går det fort utför på singeltrack tills du tar 90 grader vänster nere vid grusvägen in mot Flon. Nu kommer årets nyhet! Vi har lagt om banan här till en magiskt fin MTB upplevelse efter fina stigar upp till depån i Bruksvallarna.

Passa på att samla lite kraft under cyklingen längs Ljusnan till Bruksvallarna.När du kommer fram till Bruksvallarna kommer du att vika av upp på rullskidsbanan och du får fin asfaltscykling bitvis efter Ljusnan, efter 9km kommer du till Ramundberget och målet.

Grattis! Du har klarat den sjätte upplagan av den fantastiska Fjällturen.
Alla som genomför loppet får Fjällturens fina medalj och en fin present.

Fjällturens allmänna villkor
• Din anmälan är bindande.
• Det är inte tillåtet att låta någon annan deltaga i våra arrangemang i ditt namn.
• Erlagd avgift återbetalas inte. Vi rekommenderar Startklar försäkring, som ersätter vid skada, och även avbokning tack vare sjukdom eller skada, mot uppvisande till försäkringsbolaget av läkarintyg.

Varje deltagare ställer upp på egen risk. Godkänd cykelhjälm är obligatorisk i Fjällturen. Arrangören rekommenderar mountainbike och grova däck. Med tanke på olycksrisk och säkerhet är det inte tillåtet att cykla med lurar i öronen, exempelvis musik. Det är inte heller tillåtet med barnstol på pakethållaren eller cykelkärra.