42 km Motion

Fjallturen-register

Anmäl dig till Sveriges vackraste mtb-lopp – 42  km Motion

  • Lördagen den 14 juli 2018
  • Starttid kl.10.00 på Funäsdalens IP
  • Anmälningsavgift 595 kr
  • Anmälan, tryck på skölden här intill och följ anvisningarna
  • Sista ordinarie anmälningsdag är 2 juli 24.00. Därefter höjs avgiften med 200 kr fram till en timme före start 14 juli

Banbeskrivning:
En lättare distans en originalet, men minst lika vacker där du upplever magiska fjällvyer från cykelsadeln. 42 km motion går mestadels på fina grusvägar fram till Bruksvallarna och Mittåkläppen, där banan övergår stigcykling på singeltracks.
Det innebär att du kan cykla med en vanlig MTB, med eller utan fjädring eller cykel med kraftigare hjul. Du kommer cykla samma väg som 58 km från Bruksvallarna till målet i Ramundberget och du kommer få uppleva vackra Viteggen, Mittåkläppen och nedförscyklingen från fjället till Ramundberget.

Denna tur tar dig direkt från starten på Idrottsplatsen genom byn, upp efter Vivallsvägen. Njut av den fantastiska utsikten över Funäsdalens underbara omgivningar längs Vivallsvägen och vidare över till Flon efter fin nybruten skogsbilsväg.Passa på att samla lite kraft under cyklingen längs Ljusnan till Bruksvallarna. När du kommer fram till Bruksvallarna kommer du att komma upp på Mittåkläppsvägen. Det är en ganska lång och tuff stigning men den går på grusväg så försök hitta ett skönt tempo som passar din dagsform.

När man kommer upp på höjden så är omgivningen än en gång otroligt vacker med vyer över Mittåkläppen, Skars och andra fjäll, men ta det försiktigt i utförskörningen ner mot Hågnvallen och Viteggen då det är en trafikerad väg så möten med bilar kan förekomma. Efter en vända på Viteggen med fantastisk stigcykling så vänder det uppåt igen förbi Djupdalsvallen och upp mot de gamla gruvorna i den sista av de lite tuffare stigningarna. På krönet belönas man än en gång av en underbar utsikt, denna gång över skidorten Ramundberget där målgången är. Ta dig nedför branten mot Ljusnan, där du nu kommer höra jublet från målet, nu är det bara ca 600 meter kvar.

Grattis! Du har klarat den femte upplagan av den fantastiska Fjällturen.
Alla som genomför loppet får Fjällturens fina medalj och är med om utlottningspriser.

Fjällturens allmänna villkor
• Din anmälan är bindande.
• Det är inte tillåtet att låta någon annan deltaga i våra arrangemang i ditt namn.
• Erlagd avgift återbetalas inte.  Vi rekommenderar Startklar försäkring, som ersätter vid skada, och även avbokning tack vare sjukdom eller skada, mot uppvisande till försäkringsbolaget av läkarintyg.

Varje deltagare ställer upp på egen risk. Godkänd cykelhjälm är obligatorisk i Fjällturen. Arrangören rekommenderar mountainbike och grova däck. Med tanke på olycksrisk och säkerhet är det inte tillåtet att cykla med lurar i öronen, exempelvis musik. Det är inte heller tillåtet med barnstol på pakethållaren eller cykelkärra.